1394/7/30 .:. 2525

تفاهم نامه ی جدید سیستم آتش نشانی در واحد ها

تفاهم نامه ی جدید سیستم آتش نشانی در واحد ها

 

بسمه تعالي

سازمان نظام مهندسي ساختمان استان همدان (کميته تخصصي تاسيسات مکانيکي)

دستورالعمل اجرائي سيستم آتش نشاني (ساختمان هاي مسکوني)

 

رديف ساختماني

تعداد

سقف

قطر بر حسب (inch)

حداقل ظرفيت منبع  ذخيره

(Lit)

دبي کل در نظر گرفته شده بر حسب GPM

توضيحات

رايزر اصلي

کلکتور

رايزرخشک

انشعابات جعبه

الف

1-3

2"

2"

-

11/2"

-

-

 

ب

4-5

2"

3"

2"

11/2"

2000

16

 

ج1

6-7

21/2"

3"

21/2"

11/2"

3000

24

 

ج2

8-9

21/2"

4"

21/2"

11/2"

4000

24

 

 

توضيحات:

  1. فشار پشت دورترين جعبه اطفا حريق بر حسب بار (bar) : 3 در نظر گرفته شود.
  2. ايستگاه پمپاز مي بايست داراي حداقل 2 دستگاه پمپ باشدکه يک دستگاه بصورت رزرو است
  3. دبي اسپرينکلر به مقادير جدول فوق اضافه گردد.
  4. نوع شيلنگ هاي مورد استفاده در داخل جعبه هاي هوزريل ، الياف دار با قطر 3/4"و طول 20 مترو تحمل فشار 10 بار مي باشد.
  5. دبي  هر جعبه 30ليتر در دقيقه معادل 8 گالن  در دقيقه در نظر گرفته شود.
  6. کليه جعبه هاي آتش نشاني به ابعاد (65×75) سانتي متر مي باشد.
  7. شيلنگ هاي رابط بين قرقره و شير متصل به رايزر بکار رفته مي بايست متناسب با قطر لوله و مقاوم در برابر فشار کاري  سيستم و ترجيحا داراي فنر تقويتي داخلي باشد.
  8. در صورتيکه در هر طبقه يک جعبه با شعاع حداکثر 17.5 متر کل طبقه را پوشش ندهد . نصب جعبه اضافي الزاميست(مشروط به رعايت حداکثر فاصله 2 جعبه 35 متر)
  9. نوع نازل سر شيلنگ هوزريل مي بايست از نوع فلزي اهرم دار باشد که در زمان عمليات اطفاء حريق به صورت کامل عمل نمايد. استفاده از نازل هاي با اتصال پيچي و پلاستيکي ممنوع مي باشد.
  10. در سيستم اطفاء حريق با بوستر پمپ تامين برق اضطراري الزامي است.
  11. نوع لوله هاي بکار رفته در سيستم اطفاء حريق (خشک و تر) ازنوع فولادي بدون درز وزن متوسط با اتصالات جوشي ميباشد و تنها در ساختمان هاي رديف الف و ب  مي تواند جهت رايزر تر از نوع فولادي گالوانيزه با اتصالات دنده اي استفاده نمود.
  12. زمان محاسبه شده در رابطه با حجم مخزن جهت استفاده ساکنين منازل سطح شهر تا رسيدن امدادگران سازمان آتش نشاني پانزده دقيقه در نظر گرفته شود.
  13. در پارکينگ ها نصب جعبه آتش نشاني الزامي مي باشد.
  14. استفاده همزمان براي ساختمان هاي با رديف ب2 و براي ساختمان هاي ج1و ج2 تعداد 3 جعبه در نظر گرفته شود.
  15. در تعداد سقف ها ، سقف پيلوت نيز مشابه طبقات مسکوني در نظر گرفته شود.
  16. منظور از رايزر خشک براي ساختمان هاي گروه ب و ج1و ج2 رايزري با قطر مشخص شده در جدول ، در کنار جعبه اطفاي حريق تا آخرين طبقه امتداد يافته و در هر طبقه يک شير يا کوپلينگ *2/1 و 1 جهت اتصال شيلنگ  آتش نشانان سازمان آتش نشاني قرار گيردو در بيرون و ورودي نفر رو ، کوپلينگ *2/1 و 2 جهت اتصال به خودروي  آتش نشانان نصب گردد که اين کوپلينگ مي تواند در داخل ورودي ساختمان قرار گيرددر صورت نصب کوپلينک در داخل ساختمان نصب تابلو مبني بر وجود رايزر خشک در ساختمان الزامي ميباشد.
  17. در هر واحد بايد يک کپسول CO2 با وزن حداقل 4 کيلوگرم  و در پارکينگ ها کپسول هاي پودر و هوا 6 کيلوگرم به تعداد لازم متناسب با وسعت پارکينگ و تداد استقرار ماشين ها نصب گردد.(هر سه خودرو يک کپسول اطفاي حريق)
  18. رعايت نکات مبحث 3 جهت کليه ناظران و طراحان (معماري و مکانيک) الزامي ميباشد.
  19. در سيستم رايزر خشک جهت تخليه هواي داخل لوله نصب سوپاپ تخليه اتوماتيک هوا در انتهاي رايزر الزامي ميباشد همچنين در پايين ترين نقطه رايزر خشک نصب شير تخليه الزامي  مي باشد.
  20. در ساختمان هايي که تعدادي از طبقات آنها اداري يا تجاريست و ساير طبقات مسکوني باشد نصب آبفشان اتوماتيک در کل طبقات تجاري يا اداري الزاميست.
  21. داخل موتورخانه آسانسور نصب يک کپسول CO2  4 کيلوگرم الزامي ميباشد.
  22. تدابير لازم جهت جلوگيري از يخ زدگي لوله هاي آتش نشاني و مخزن در محل پارکينگ و اماکن تجاري الزامي است.
  23. قبل از ارائه فرم ارزشيابي ، ناظر موظف است که از طريق مالک تاييديه سيستم اطفاء حريق را از سازمان آتش نشاني  دريافت نمايد(اين تائيديه به همراه فرم ارزشيابي به سازمان نظام مهندسي ارائه مي گردد.)
  24. در ساختمان هاي 5/3 طبقه به بالا (فقط ساختمان هاي مسکوني) جهت پوشش پارکينگ ، آبفشان نصب خواهد شد . فاصله آبفشان ها نسبت به يکديگر 3 متر خواهد بود.
  25. در ساختمان هاي با کاربري مختلط ، ضمن اعمال آبفشان بند 20 در پارکينگ ها در داخل تجاري نيز از پوشش کامل آبفشان و همچنين جعبه هوژريل نصب خواهد شد. با توجه به برودت هوارسان در زمستان و احتمال يخ زدگي لوله ها تدابير لازم جهت جلوگيري از يخ زدگي لوله ها توسط طراح و ناظر بعمل آيد.
  26. استفاده از مخزن آب اطفاء حريق از نوع پلي اتيلن و در زير راه پله بصورت دائمي بلامانع است در غير صورت در پارکينگ ، از مخازن گالوانيزه استفاده خواهد شد.
  27. با توجه به عدم وجود استاندارد و آئين نامه  مربوط به سيستم آتش نشاني در کشور ، کميته تخصصي مکانيک سازمان نظام مهندسي  استان همدان با همکاري سازمان آتش نشاني استان همدان به منظور رفع مشکلات موجود  و يکسان سازي اجراي سيستم آتش نشاني با بهرهگيري از استاندارد Bs و بر اساس موقعيت و نحوه ساخت و ساز در استان همدان اقدام به تدوين دستورالعمل فوق نموده که از ابتداي شهريور ماه سال 1392 رعايت نکات فوق در طراحي و نظارت الزامي ميباشد.
  28. برخي از اطلاعات از استاندارد Bs استخراج گرديده است.

 

نظرات کاربران

با تشکر ، پس از بررسی پیام شما در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفیم! پیام شما ثبت نشد لطفا بعدا تلاش فرمایید

{{item.NickName}} {{item.CreateDateFa}}
{{item.Message}}

خدمات الکترونیک